Muzieklespraktijk

Muziekles

Bij ons kunt u terecht voor pianoles, orgelles en ensembleles aan volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar, zowel beginners als gevorderden. De praktijk is gevestigd in Voorburg en goed bereikbaar vanuit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam, Leidschenveen, Zoetermeer en omgeving. Wij besteden aandacht aan een bewuste en doelmatige uitvoeringstechniek. Ongekunstelde en efficiënte bewegingen vormen hiervan de basis. We maken de leerling attent op de fysiologische en psychologische capaciteiten en behoeften van het menselijk lichaam in relatie tot de bewegingstechniek.

Deze aanpak helpt ongemakkelijkheid en verkrampingen tijdens het spelen te voorkomen, waardoor zelfs beginners en kleine kinderen snel bevriend raken met piano en/of orgel. Indien er sprake is van een technische achterstand of bewegingsproblemen tijdens het spelen, dan helpt onze werkwijze deze te overwinnen.

Wij zorgen voor flexibiliteit, veelzijdigheid en een individuele aanpak. We houden rekening met het temperament, de interessegebieden en de cognitieve stijlen van de persoon. Bij lessen aan kinderen betrekken wij graag de ouders bij. Samen kijken wij hoe uw kind het beste leert en passen onze werkwijze hierop aan. De les is vrolijk, vlot en creatief. Naar behoefte vormen wij enthousiaste kleine ensembles uit familieleden en/of vrienden van onze leerlingen.

Twee keer per schooljaar organiseren wij leerlingenconcerten in de unieke sfeervolle opstelling van ons professioneel huistheater, met aansluitend een picknick voor kinderen en een kopje thee/koffie met lekkers voor de volwassenen. Tevens werken wij graag mee aan optredens van onze leerlingen buiten onze lespraktijk. Denk hierbij aan muziekavonden op school, huisconcerten voor familie/vrienden, deelname aan concoursen, festivals of zelfs talentenjacht.

Instrumentarium: moderne Bechstein vleugel en drieklaviers symfonisch Domus Unico CL8 orgel

Kijk ook op ons Youtube-kanaal

Muziekles EXTRA

Zingt u of uw kind graag en wilt u zichzelf leren begeleiden op piano of orgel? Dat kan bij ons in de lespraktijk. Het lezen van akoordsymbolen is een aparte vaardigheid. Een stukje muziektheorie en harmonieleer hoort er ook bij. Die doseren wij op maat en koppelen direct aan muzikale expressie, drama en zelfs bewegingskunst.

Speciale trainingsprogramma’s voor de gevorderde en/of professionele musici:

  • Trainingen ter voorbereiding van toelating-en/of eindexamens Conservatorium
  • Trainingen voor het voorkomen en/of overwinnen van podiumangst

Wij stimuleren de leerling graag zijn inspiratie in zichzelf en in zijn omgeving te zoeken, de subtiele boodschappen van ieder soort prikkel te leren ontvangen en deze te vertalen naar de muzikale klanken en vormen.