JKCN

Het Jeugd Klavieren Centrum Nederland

Het Jeugd Klavieren Centrum Nederland biedt onderwijs en podium aan jong talent dat interesse heeft in combinatie van moderne en historische uitvoeringspraktijk. Vanaf 7 jaar kun je je bij ons aansluiten voor de lessen op piano, orgel, klavecimbel, clavichord en historische fortepiano. Gaat het jou (nog) niet om het structureel muziekonderwijs bij het JKCN, dan kun je overwegen om af en toe losse verrijkingslessen te nemen op één of meerdere toetsinstrumenten die bij ons staan.

Naast de reguliere muzieklessen kun je bij ons terecht voor

  • ensemble projecten met bovengenoemde toetsinstrumenten
  • workshops met thema’s omtrent bouw, geschiedenis en speeltechniek van zowel klavieren als orkestinstrumenten
  • masterclasses van de topdocenten van diverse conservatoria
  • workshops van de toptechnici, instrumentenbouwers en restaurateurs
  • projectmatige begeleiding van de jonge musici die een Concerto in hun repertoire hebben, maar geen gelegenheid krijgen om het stuk met een echt orkest uit te voeren. Een samenspel met ons uniek symfonisch orgel voorzien van ingebouwde aanslaggevoelige orkeststemmen brengt je midden in de sfeer dat je je Concerto met een echt orkest uitvoert.
  • begeleiding van diverse instrumenten en zang op piano, klavecimbel en historische fortepiano is ook mogelijk

De prijzen voor de begeleiding bij optredens, concoursen, audities etc zijn gelijk aan de lesprijzen.

The Teacher’s Music Box

Ter introductie van mezelf als vakdocente moderne en historische klavieren en ook om jou te inspireren het instrument te beleven vanuit zijn natuur (de bouw), heb ik een speciale Playlist opgesteld: The Teacher’s Music Box. Daarin vind je korte filmpjes met mijn spel op verschillende klavieren, waarbij ik bewust een creatieve link leg naar de specifieke bouweigenschappen van deze instrumenten.

Video’s

Abonneer ook op ons YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van onze podiumprojecten en sluit gauw aan bij onze creatieve muzikale community. Een website www.jeugdklavierencentrum.nl zal binnenkort beschikbaar zijn.

Stuur ons alvast een vrijblijvend berichtje naar jeugklavierencentrum@gmail.com met een kort verhaaltje over jezelf en je eventuele wensen. Heb je nog geen concrete wensen en ben je gewoon nieuwsgierig? Dat mag ook. Een gratis proefles behoort altijd tot de mogelijkheden. Je bent welkom!